Monday 26 August 2013

Отговор на отвореното писмо на Симеон Сакскобурготски от 2004-та година, с което тогавашния министър- председател дава заявка за нов управленски мандат, в-к "Труд", 8 август 2004


Поводът за публикуването на отговора на отвореното писмо на г-н Сакскобурготски от 2004 г. е наскоро обявената му позиция относно продължаващите вече 73 дни протести срещу настоящото правителство. Бившият премиер е силно загрижен за имиджа на страната ни, тъй като "с подобно отношение и взаимно изключващи се призиви не само се излагаме пред света, но плашим и инвеститорите и туристите". Той застава на страната на "работещото" правителство, защитава "ваканцуващите" депутати и "изпълняващата задълженията си по опазване на обществения ред" полиция.

Ето го пълният текст на коментара на Сакскобурготски от 23-ти август:

Този път, уважаеми г-н Сакскобурготски, нямам намерение да ви отговарям. Препращам ви към предишния си отговор, надявам се за 9 години да сте натрупал малко повече мъдрост и обществено съзнание. Макар че като чета разсъжденията ви, подобно нещо трудно би могло да се случи.

Георги Ангелов

No comments:

Post a Comment